Wordt partner in de herdenking van de grootste en vormende gebeurtenissen ooit in Nederland

Helden zijn van alle tijden. Helpt u ons onze helden eren?

In 2019 schenken we uitgebreid aandacht aan 75 jaar Bevrijding. We verbinden dat aan de 75ste herdenking Slag om de Schelde. Het programma 75 jaar Bevrijding wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen de Brabantse Wal gemeenten (Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht), de provincies Noord-Brabant en Zeeland, Brabant Remembers, instellingen en particulieren op de Brabantse Wal en in de provincie Zeeland en Canadese partners.

Een  belangrijke doelstelling van het programma van de Stichting Bevrijding Brabantse Wal is de Slag om de Schelde beter op de kaart te zetten bij het grotere publiek. Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking – ook in onze streek – heeft nog nooit van deze slag gehoord, echter het is de grootste en meest langdurige slag is geweest die tijdens de Tweede Wereldoorlog op Nederlandse bodem heeft plaatsgevonden. Van de Noordzee tot voorbij Breda en van Terneuzen tot aan de Oosterschelde. De slag duurde alles bij elkaar 85 dagen en er waren tienduizenden soldaten betrokken.

Om recht te doen aan de omvang maar vooral ook het belang van de Slag om de Schelde binnen het hele oorlogstheater van de Tweede Wereldoorlog in Noordwest-Europa, wordt het tijd het verhaal achter deze slag te delen.

Het programma legt de basis voor het begrip van vrijheid bij de huidige en toekomstige generaties. Voor de uitvoering van het programma zijn middelen nodig. Middelen waaraan u kunt bijdragen. En waar uw idee en visie van vrijheid en dankbaarheid wordt gekoppeld aan de helden van toen en nu en het gedenkwaardige moment van 75 jaar bevrijding.

Binnen het programma zijn vele mogelijkheden om uzelf te profileren als partner. Hierbij is een verdeling gemaakt naar de grootte van verbondenheid, waarbij het zelfs mogelijk is om een blijvende indruk vast te leggen voor de generaties na ons en toekomstige herdenkingen.

 

Bent u een bedrijf, organisatie of instellingen die zich verbonden voelt met de Helden van de Schelde en de herinnering aan de gebeurtenissen die Zuid-Nederland zo hebben gevormd, levend houden? Word partner!

 

Voor meer informatie en een gesprek over de mogelijkheden neemt u contact op met:

Ad van Poelje – ad@take5.nl  – T: +31 (0)6 5372 4126
Jos Spijkers – jos@take5.nl – T:  +31 (0)6 3015 3381

Take5 is gewaardeerd partner van Stichting Bevrijding Brabantse Wal en verantwoordelijk voor het proces van werving en verbinding van partners van Helden van de Schelde

 

U kunt ook het contactformulier hieronder invullen om het bidbook en de prospectus te ontvangen.

Formulier voor aanvraag bidbook en prospectus

14 + 3 =

De projecten van Helden van de Schelde

 

Er staan veel evenementen en initiatieven op stapel in de jubileumtijd. De Slag om de Schelde en de Bevrijding van de Brabantse Wal zijn onderwerpen die velen tot de verbeelding spreken.

De projecten die worden georganiseerd en op deze website beschreven worden, hebben ook als doel om andere geïnteresseerden te inspireren tot eigen ideeën. Daarom is deze website steeds groeiend, want in de aanloop naar 2019 zullen ook andere projecten worden gestart en aangemeld.

Het belangrijkste uitgangspunt voor iedereen die een mooi  initiatief wil starten binnen Helden aan de Schelde: laat de waarden van vrede, vrijheid, democratie, moed en opoffering een verhaal vertellen dat – in wat voor vorm dan ook – generaties kan inspireren.

Blijf op de hoogte

Deze website wordt de komende tijd gevuld met alle regionale initiatieven die gekoppeld zijn aan de viering van 75 jaar bevrijding Brabantse Wal. Evenementen, tentoonstellingen, markten, opvoeringen, alles wat het beeld en de emotie versterkt die de Helden van de Schelde in zich hebben.

Met het contactformulier dat je op de homepagina vindt, kom je op de verzendlijst voor een regelmatige update rond de campagne Helden van de Schelde en de initiatieven die daarbij zijn aangesloten

Helden van de Schelde | Stichting Bevrijding Brabantse Wal is aangesloten bij